onsdag 27 februari 2013

Lagning av byxknän.

Min son äter byxknän. Vi brukar köpa begagnade jeans och de kan ju ibland vara för-nötta både i fabrik och av tidigare ägare. Inga snygga metoder för lagning hade vi kommit på förräns NU! Det går ju faktiskt att öppna en bit i sömmen. Och så gjorde jag egna lagningslappar av andra jeans och strök på vliesofix på dem. Strök fast på rätt ställe (klippte rent hålen först, inte skönt med trådarna kvar) och så sydde jag fast dem med två omgångar raksömmar runtom hela. Man kan ta tät sicksack med om man inte vill det ska remsa alls men jag tycker det är lite snyggt när stjärnornas kanter fransas en aning.

3 kommentarer:

 1. Smart! Vilken söm är enklast att öppna? Har också två knä-ätarbarn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jimmy det varierar på olika jeans. De flesta har en dubbelstickad söm på insidan och då är utsidan enklare att öppna och få det snyggt. Det är en massa tråd att sprätta och du behöver inte sy igen det lika massivt när du ska igen med alltihopa själv. Men en del jeans har dubbelstickningen på yttersömmen då kan det vara enklare att öppna i mitten. Men man får öppna minst 2 dm gärna ännu mer så är det lättare.

   Radera
 2. Snyggt! Fick också idén med stjärnor häromveckan då jag har fyndat slitna jeans till lilla dottern. Nu har jag lånat en symaskin så det är bara att sätta igång. Gör du något åt kanterna på stjärnorna innan du fäster dem? Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera