torsdag 28 februari 2013

Tre gamla bärslungor/sjalar/bärpåsar

 Jag tänkte även visa upp ett par av våra gamla bärslungor/bärpåsar jag vet inte vad andra kallar dom. Baby Sling på engelska i alla fall och då tycker jag att slunga passar bra i mitt vokabulär. Vill även visa att man faktiskt kan bära större barn i dem, perfekt då de är avsedda för kortare tidsperioder. Vi bar dottern endast hem från restaurangen på Zakynthos sent på kvällen på väg till hotellet. När man har ett barn som är 3.5 år vill man inte behöva ha barnvagn med sig direkt.

Denna första är sydd av en sjal som jag köpte för 10 kr på second hand. En vanlig sjal alltså, inte en bärsjal. En sån man har runt halsen. Den var tunn och sval och lätt och snygg dessutom. Bara bonus.

Den beige är en tidigare variant och den har vi haft sedan dottern var bäbis. På bilden visar vi den endast för fotografering då någon bekant ville se hur den funkade. Och den blå längst ner är även den en äldre variant. Båda i flanell, mycket mjukt och gossigt och självklart köpt på second hand.

3 kommentarer:

 1. Jättefina! På den tiden (typ 03-08) jag bar kallade vi det för bärpåse. Eller Baby-pouch. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer nog. Jag brukar alltid få någon som kommer och rättar mig när jag skriver ett eller annat namn på denna. ;) Jag hade bara sett den på amerikanska DIY-sidor därav min förvirrning. Men jag skrev ändå bärpåse i rubriken så nåt lite minne fanns där kvar. ;)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera