onsdag 18 september 2013

Ännu ett problem löst och en byrålåda över!

Ni vet de där problemen som är ganska små men som man ser varje dag och retar sig lite över. Inte så att man lägger ner en massa tankemöda på problemet för då kanske det vore löst för länge sedan. Nej man bara liksom nuddar vid möjligheter bara i förbifarten och sedan låter man problemet vara tills nästa gång man går förbi. Ett sådant problem var alla våra sjalar. De tog upp mer än en byrålåda i vår fina hallbyrå och däri såg det slarvigt ut och dessutom började sjalarna lukta unket för att dom legat så tätt tillslutet. Och nu så fick vi två fina garderober gratis i bortskänkesgruppen och därmed blev byrån utskickad i vardagsrummet där den minsann ska innehålla spel och inga sjalar alls. Liten rynka mellan ögonbrynen där...

Men så kom en snilleblixt från klarblå himmel, en kvinna i en av pysselgrupperna visade sin fina idé med en galge och ringar som man brukar ha till duschdraperi. WOW tänkte jag. Men så säger någon annan att ja det blir ju lite lutning så allting hamnar i ena sidan ibland men det gör ju inget... Nej det kanske det inte gör egentligen men... vart skulle jag ha den? Nej det krävdes en större rynka mellan ögonbrynen i detta skede. Och en långvandring genom huset. Leksakslådans potential identifierade jag ganska fort under min vandring och jag beslagtog där 12 stycken färgglada ringar, liknande de man har till duschdraperi fast färggladare. När jag sedan sparkade in i den vita hyllan som vi nyss bytt ut i köket var succén ett faktum. Sedan tog det väl 5 minuter innan hela problemet var löst! Voila!

3 kommentarer:

  1. Vilken rolig blogg du har! Har läst mig igenom till de första inläggen:) Fick massa roliga ideér!

    SvaraRadera
  2. Du har verkligen många smarta ide`er,Anna! Tänk om alla småbarnsföräldrar skulle tänka som du-vad dom skulle spara pengar! Såg din blogg genom Maria Larsson,vi är faktiskt släkt! Jag är kusin med din mamma Marita,Maj-Ingrid å Maria. Min mamma å Harry var syskon. Det var väl din bror som köpte pappas hus? Själv heter jag Rigmor Nordlund å bor en dryg mil utanför Älvsbyn.

    SvaraRadera