fredag 25 oktober 2013

Vacker och hyllad vägg på lager.

Då soffan var på plats blev det dags att ta itu med att tillverka en hylla att ha över den. Jag har letat ett bra tag och annonserat men inte fått tag på någon. Jag har använt trä från en lagerhylla vi haft i källaren. Den hade slagit sig och var skev, därför bytte vi ut den mot väggfasta hyllor. Lagerhyllan har legat i garaget rätt länge i väntan på att bli uppeldat vid någon trevlig grillkvällmen nu fick det ett annat öde.
Konsolerna kommer från en fönsterhylla som vi köpte på kupan för ett tag sedan. Jag sågade inte ens till bitarna något utan använde den fulla längden som lagerhyllan hade. Trät var skabbigt och fult, trampat på och använt som skydd för annat. Jag vände de fulaste sidorna utåt och behöll lite av träets fulhet. En slutt var kvar av lackbetsen som heter "tjära" och den blandade jag ut med 50 % vatten och laserade hyllan.

Tanken var att det skulle sitta 6 krokar på den mittersta av brädorna, så man kan hänga koppar i dem. Men jag har inga krokar som passar just nu så jag sågade till en bit rundstav och tvärlaserade, och hängde på de här enkla krokarna på den. Det blev ganska bra faktiskt, men om vi inte ska byta ut det så vill jag nog ha någon slags knopp på rundstaven. Och jo, sedan ska vi nog kanske köpa lite nya koppar tror jag...

1 kommentar:

  1. Mycket snyggt blev det. Jag känner mer och mer att jag måste ta mig i kragen och komma och hälsa på för nu vill jag se erat fina hem på riktigt och inte bara på bild. Tänk att det inte är så långt och ändå blir det aldrig av. Kramar till er alla.

    SvaraRadera