tisdag 21 oktober 2014

Från mönsterelev till rödstrumpa!

Jag har länge önskat fler tjocksockar, men verkar inte lyckas bli ägare till sådana enbart genom önskelistan till Tomten. Då jag inte kan sticka och virkade strumpor inte riktigt ger samma komfort beslutade jag att prova göra ett mönster till sydda strumpor. Jag har utgått från ett färdigt gratismönster jag fann på en blogg. Här finns adressen till det:
http://syhaxan-sy-och-skapa.blogspot.se/2011/12/varma-strumpor.html
De förändringar jag gjort på mönstret är att jag gjort en tydligare höger/vänsterfot framtill, med lite mer plats för stortå och pektån (heter det så?). Dessutom har jag gjort en lite mer form framtill, tagit bort en "mandelformad" kil där. Resultatet blev mycket lyckat. Dessa röda är sydda i ett fleecetyg som fram tills för en timme sedan gick under namnet "svärmors kvarglömda pläd". Jag lovar du ska få en ny pläd svärmor! Jag undrar hur stor skillnad det blir i storlek beroende på tyg... Måste införskaffa lite mer fleecetyg då helt enkelt.

4 kommentarer:

 1. Vad fina =) Jag skulle behöva sy mig några som jag kan ha när jag sitter vid datorn på kvällarna..... blir alltid så kall då =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jag ska prova sy fodrade sådana, för ett lager fleece är inte SÅ varmt som man kan tänka sig...

   Radera
 2. Du är så himla duktig att sy!!! Jag fasar ju inför vintern då jag inte kan ha vanliga strumpor längre då förtterna stasar - jag sliter på gubbens raggisar och har tänkt att sticka egna, men har ju så himla många projekt på g!!
  Tack snälla för länken!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sy sånna här då kanske? Det tar väl 20 minuter allt som allt, ett riktigt snabbprojekt.

   Radera