söndag 19 oktober 2014

Klockren klockning och byxlös linslus

På temat sy till mig själv började jag med en enkel vardagskjol här för några dagar sedan. Det blev lite tokigt med för vid midja och lite för lång, så jag lade den åt sidan. Nu har jag tagit tag i den igen och gjort den klar. Den är sydd i 6 våder, egentligen 7 för tyget räckte inte så jag fick skarva en våd baktill. Jag gjorde dold resårmidja. Tyget är... ja... ett äldre svettisliknande tyg utan lurv på baksidan. Kan inte förklara. Det kommer från ett gammalt lager som B-Brodyr köpt upp och som jag köpt där till mycket bra pris http://b-brodyr.com/. Jag har färgat denna stump när jag färgade annat och det blev jättebra.

Det blir nog fler kjolar i den här stilen, men då ska jag inte overlocka ihop delarna utan bara overlocka kanterna och sedan sy ihop delarna på vanlig maskin. Varför? Jo så jag kan pressa isär sömsmånerna och få snyggare fall.

Halsbandet har jag också gjort själv. Egentligen tänkt som julhalsband då det är en julgran men jag gillar att ha det hela året. Det är luffarslöjd/trådslöjd och jag borde nog göra flera då det är en favorit.

Även toppen har jag sytt men det är nåt år sedan nu.Den gör sig inte så bra till jeans då den blev lite kort, men passar ju utmärkt till kjol.

Den lilla byxlösa linslusen har jag också gjort själv, eller ja Jonas har hjälpt till lite faktiskt. Vad vi är duktiga och kreativa i den här familjen!


6 kommentarer:

 1. Snyggt, gillar halsbandet,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Tur att det blev något halsband jag gillar, annars brukar jag vara så bar kring halsen... får göra lite halsband och scarves kanske...

   Radera
 2. Måste säga att allt är mycket fint men det som du och Jonas gjort är extra fint!

  SvaraRadera
 3. Mycket snygg!! Men vad smal du är människa!! Skitsnygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Smal är ett intressant ord... har storlek 44/46 på nederdelen just nu, 42 på magen och 40 under bysten... varierad kanske är ett bättre ordval. *blinkar*

   Radera