tisdag 17 maj 2016

Äntligen står tunneln uppe!

Det var ett tag sedan jag bloggade något. Nu vill jag bara lite kort visa upp min fina stora nya tunnel! Den är beställd från Dancover och kostade en väldigt liten slant. Som ni ser har jag löst förankringen genom att använda gamla takpannor. Jag hoppas det ska fungera bra. Tanken är att tunnelns plast ska ner till hösten då vi har en hel del snö här på vintrarna.

Inredningen är inte ens påbörjat, men tanken är 2-4 fasta pallkragar, täckbark för att jämna till marken och sedan mest krukor. Det ska bo Chili, Tomater, Paprika, Physalis, Squash, Basilika plus lite mer därinne. Funderar över att ha jordgubbar där inne i pallkrage i år, om jag inte ids börja göra ett riktigt jordgubbsland.

Inne i det lilla växthuset är det ganska fullt men ännu ingen panik. Här värmer jag upp lite så att jag slipper ha alla stora krukor inomhus. Det växer och frodas kan jag säga, alla filurerna är mycket gladare när dom får bo ute än inomhus.

2 kommentarer:

  1. Åh hur tycker du att detta nya växthus har varit? Jag har planer på att beställa ett från samma ställe så är nyfiken =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaadu, det är både och. Det har fungerat tillfredställande för det mesta. Jag önskar dock att jag hade byggt en separat dörr till det på en gång för dörren är där det blir mest tryck och där har det lossnat sömmar. I övrigt funderar jag över om tomaterna mognat segt i år på grund av att de stått i tunneln eller på grund av vädret. Men jag är nöjd och tror att man får tänka på tunneln som ett engångsväxthus som kanske räcker 2-3 år. Men för det priset är det SJUKT värt!

      Radera